Bestuur Joanne Foundation

 

Bestuur Joanne Foundation

Het bestuur van de Joanne Foundation is als volgt samengesteld:

Arent Noordink                voorzitter
Helma Noordink              penningmeester, secretaris
Anja Lammers                  bestuurslid
Brecht Hasperhoven     bestuurslid
Peter Smit                          bestuurslid

Arent Noordink

Ik ben de vader van Joanne. Mijn motivatie om me in te zetten voor de Joanne Foundation is om Joanne’s droom om de allerarmsten en hun kinderen in Oeganda een kans op een beter leven te geven niet verloren te laten gaan. Net als Joanne hoop ik een verschil te kunnen maken voor de allerarmsten in de Ndegeya gemeenschap vlakbij Masaka.

 

 

 

Helma Noordink

Ik ben de moeder van Joanne. Voor mij is een belangrijke drijfveer dat datgene wat voor Joanne belangrijk was, kan doorgaan. Joanne heeft geen toekomst meer, maar de kinderen in Oeganda wel.  Ik wil me graag inzetten om deze mensen kansen te geven op een betere toekomst en hiermee het levenswerk van Joanne voortzetten.

 

 

Anja Lammers

In 2013 gingen mijn man en ik voor het eerst naar Oeganda op familiebezoek. Ik maakte toen  ook kennis met ‘Joanne’s kinderen in Oeganda’  en met Apollo en Innocent.
Ik vond het geweldig om de mensen daar te leren kennen  en daar waar mogelijk een steentje bij te dragen aan het verbeteren van de levensomstandigheden van jong en oud in Oeganda. Toen ik gevraagd werd om bestuurslid te van de Joanne Foundation te worden had ik dan ook geen moment bedenktijd nodig.

Brecht Hasperhoven

Door mijn reizen naar Oeganda samen met Helma en Arent is mijn enthousiasme voor het werk van de Joanne Foundation nog meer gegroeid. Ik maakte daar kennis met het werk van de Foundation, de kwetsbare mensen in nood en het prachtige Oeganda.

Het toetreden tot het bestuur geeft mij de mogelijkheid structureel mee te denken in de plannen en koers van de Foundation. Iets wat mij grote voldoening en vooral plezier geeft.

 

 

 

Peter Smit

Toen mij gevraagd werd om zitting te nemen in het bestuur van de Joanne Foundation, heb ik gezegd dat ik mij graag in wil zetten voor mensen die dagelijks in grote armoede moeten leven. Dit aspect gecombineerd met het feit dat ik Joanne goed heb gekend maakte de keuze voor mij niet zo moeilijk. Ik vind het een voorrecht dat ik mee mag denken en richting mag geven aan het prachtige werk dat de Joanne Foundation doet!

 

 

Onze medewerkers in Oeganda

Ons team in Oeganda bestaat uit:

– Katuusi Apollo              – algemeen coördinator en teamleider
– Jane Mwenyango        – assistent coördinator en medewerker Joanne’s Children Corner
– Keirungi Innocent        – coördinator Joanne’s Library and Reading Club en Joanne’s Children Corner
– Abby Kakande               – verpleegkundige, coördinator gezondheidsprogramma’s
– Kabugo Michael            – verpleegkundige in opleiding, medewerker oogzorgprogramma.