Jovia’s shop

Nakabanda Jovia is de moeder van Tendo, Miracle en Agape. Zij was destijds een goede vriendin van Joanne en ze hadden samen een hechte band.

IMG_0102

Jovia is een alleenstaande moeder en ze doet haar uiterste best om goed voor haar kinderen te zorgen. De Joanne Foundation ondersteunt haar bij het betalen van het schoolgeld voor haar kinderen en maandelijks krijgt Miracle een voedselpakket, omdat het ivm haar hiv medicatie van belang is dat ze gezonde voeding krijgt.

IMG-20140510-WA0003-1

Jovia is erg dankbaar voor deze ondersteuning, maar ze vertelde ons dat ze graag wilde werken, zodat ze dan met een eigen inkomen ook in staat is zelf voor haar kinderen te zorgen. Het was Jovia’s droom om een eigen winkeltje te hebben.

IMG-20140308-WA0003

Wij hebben haar geholpen met het opstarten van een winkeltje.  De voorkamer van haar huisje is inmiddels omgebouwd tot winkeltje waar ze allerlei nuttige zaken verkoopt. Omdat Jovia diep in het binnenland woont en er geen winkels in de buurt zijn, richt ze zich met name op de verkoop van suiker, melkpoeder, cooking oil, meel, rijst, flesjes water en frisdrank. Ook kun je in Jovia’s winkeltje tandpasta, schoensmeer of schoolschriftjes kopen.  Ook verkoopt ze zelfgebakken koeken.

IMG-20140308-WA0020

De mensen in de buurt waar Jovia haar winkeltje heeft zijn allemaal erg arm, dus de winst is nog aan de lage kant, maar de basis ligt er.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jovia is heel trots op haar winkeltje en op het feit dat ze nu zelf ook een inkomen heeft.

IMG-20140412-WA0020